tisdag 9 mars 2010

Kuba libre

Nu var det ett tag sedan senaste uppdateringen, vi skyller det pa dalig internet atkomst i Sydamerika.
Hant sedan sist:
* El Calafate, Argentina.En liten by utslangd i mitten av ingenting. HAr besokte vi den varldsberomda glaciarparken och hyrde bil med en amerikan fran Montana. Roadtrip a la "Thelma & Louise". Men utan Brad Pitt.
* Ushuaia, Argentina (men forst via tva chilenska passkontroller pa samma bussresa som i genomsnitt tog 2,5 timme. Var.
I den sydligaste belagna staden i varlden regnade det. Vi akte pa pensionarstripp och sag vilda sjolejon, en konstgjord fyr och pingviner. Och pensionarer.
* Vi gjorde ett kort stopp i var favoritstad BA dar vi var inneboende hos var nyvunna australiensiska van Rosie.\
* Iguazu-fallen, Brasilien, Argentina, Paraguay. Maktigaste synen pa resan. Det var vi dock inte ensamma om att tycka da vi blev oversprungna av 20 vilda japaner som tavlade i 100m expressfotografering.
* Rio de Janeiro, Brasilien. Cobacabana ar fantastiskt aven i osregn. Trots vadret bevisade Rio varfor staden ar en av varldens basta party-stader alla kategorier. Halvnakna inoljade man, svartklubbar, caprihinas och rumpor som skakades.

* Vara vidare aventyr har lett oss till Kuba och Havanna. Anna och Anders har mott upp och nu ar var kvintett komplett. Havanna ar en otroligt vacker, om an nedgangen stad. Vi charmades omedelbart av arkitekturen, alla gamla bilar (Chevrolet a la 50-tal) och smala kullerstensgator. Kuba ar dock valdigt fattigt och folk blir glada av fa anvanda tvalar och halvgamla rakhyvlar. Affarernas hyllor gapar tomma och det marks att planekonomin regerar.

Veckans lardommar:
- Det finns inte bananer, brod eller internhet pa Kuba.
- Brodet kostar ungefar 8 SEK och bananerna ar goda. Bagge varorna kops i hal i vaggen i obskyra hus.

Imorgon forsatter vi utforska Kuba, drar till Trinidad for strand och mer mojitos.
Puss och Kram
Emma, Elin, Helena

2 kommentarer:

  1. oooh! ni har gjort samma miss som oss, underbart! skrev jag inte om det? eller tyckte jag kanske att det kunde vara roligt att ni ocksa upptackte det den harda vagen? brodet kostar inte alls atta kronor, inte alls en CUC. brodet kostar en peso, cirkus en tjugofemtedel, vad det nu blir i kronor. valkomna till cuba tjejer!

    SvaraRadera
  2. Det är mycket man tydligen måste lära sig på Kuba (Kuba allmän kurs.......). Och vad har jag att rapportera då? Snö, kyla, dimma, skitkallt, låsta växlar på cykeln, jag är less på vintern...........
    Men i lördags var det Karnevelj, det var kul. Och nu till helgen ska jag på opera (Aida) i Helsingborg med Erikssons o Franzéns. Papp kommer senare, "det blir nog lite mycket för mig med 4 timmar opera".....
    Kram mam

    SvaraRadera